Hakkımızda

Her Çuku Çuku çikolatasının içinde bir yolculuk saklı...
Bu yolculuk, Ekvador’un yüksek rakımlı kakao çiftliklerinde başlıyor.
Toprağın verdiği en saf kakao çekirdekleri, güneşin altında özenle kurutuluyor,
Ardından Çuku Çuku'nun ustalığıyla harmanlanmak üzere yola çıkıyor.
Yolumuz Kolombiya’dan Peru’ya, oradan Gana’nın kırmızı topraklarına kadar uzanıyor.
Her bölgeden toplanan kakao çekirdekleri, farklı aromaları ve dokularıyla lezzet yelpazemize karakter katıyor.
Tatlıyla acının dengelendiği, meyvenin yoğun kakao ile dans ettiği bu tarifler, birçok farklı ülkenin ruhunu taşıyor.
Neden Farklıyız ?
Çikolatalarımız sadece iki bileşenden oluşuyor; kakao nibleri ve şeker.
Çuku Çuku'nun doğuşundan bu yana, yalnızca iki malzeme kullanarak, kaliteli kakaonun içindeki nüansları ortaya çıkarmaya odaklandık.
Aromaların öne çıkmasını sağlamak için ilave kakao yağı, lesitin, vanilya, koruyucu maddeler veya aroma vericiler kullanılmamaktadır.
Çekirdeğin Kalbi;
Çuku Çuku Chocolates
"Topraktan damağa uzanan lezzetli ve keyifli bir serüven.’’
Keyi
Çuku Çuku, günün her anını küçük bir mutluluğa dönüştürür.
Tazelik
Her pakette taptaze, özenle hazırlanmış çikolatalarla karşılaşırsınız.
Lezzet
ilk ısırıkta damağınıza yayılan yoğun kakao tadıyla gerçek lezzeti keşfedin.
Özgünlük
Alışılagelmiş tatların ötesine geçen tarifler ile her ısırıkta farklı bir deneyim sunar.
|
|
Kakao Hasadı ve İşleme Süreci
Kakao çekirdekleri, kakao ağacının gövdesinde yetişir; bu, kakao üretiminin özel ve özelleşmiş bir süreç olduğunu gösterir.
Diğer meyvelerden farklı olarak, kakao meyvesi ağaçların dallarında değil, doğrudan gövdesinde olgunlaşır ve hasat edilir.
Hasat sonrası, kakao çekirdekleri geleneksel bir fermantasyon sürecine tabi tutulur.
Muz yaprağı sargısı kullanılarak yapılan fermantasyon süreci, yerel geleneklerin bir parçasıdır.
Kakao çekirdekleri, 7-10 gün boyunca ahşap sandıklarda dinlendirilir.
Bu süreç, kakao çekirdeklerinde hoş karşılanan sitrik ve laktik asidik notaların belirginleşmesine yardımcı olur.
Fermantasyonun etkisiyle, çikolatanın lezzet profili zenginleşir.

Bean to Bar:
Çekirdekten Çikolataya
Çuku Çuku olarak, çikolatayı bir yolculuk olarak görüyoruz.
Bean to Bar (Çekirdekten Çikolataya) sürecinde, kullandığımız her bir kakao çekirdeğiyle başlarız.
Tedarik ettiğimiz her bir çekirdek, bir hikaye taşır.
Çikolatamızda kullanılan her malzeme, en saf
haliyle sunulur. Çikolata, doğadan gelen bir tat olmalıdır.


Tablet Çikolatalarımız
KAKAO YAĞI KULLANIMINA KARŞI TERCİHİMİZ;
Çuku Çuku olarak, çikolatalarımızda kakao yağı kullanmamayı tercih ediyoruz.
Endüstriyel üretimde, kakao yağı genellikle çikolataya parlaklık kazandırmakve dikkat çekici hale getirmek amacıyla kullanılır.
Ancak biz, çikolatanın doğasında barındırdığı zengin lezzetlerin ve kakao çekirdeklerinin doğal profillerinin ön planda olmasına özen gösteriyoruz.
Kakao yağı, çikolatanındoğasına zarar vermeden tat profillerini etkileyebilir.
Biz, doğanın sunduğu gerçek kakao lezzetini ve karakterini en saf haliyle sunabilmek için bu adımı atıyoruz.
|
VEGAN GLUTENSİZ ARTİSAN |
|
İKİ HAM MADDE |